top of page
AK25

Festivaalin taiteilijat 2025

Raisa Alasaarela, pianisti

Raisa aloitti piano-opintonsa vuonna 2018 Kuusamon musiikkiopistossa Maarit Ylätalon johdolla, ja syksyllä 2022 jatkoi ammattiopintoihin Oulun konservatoriolle Eeva Havulehdon oppilaaksi. Nykyisin hän opiskelee Metropolia AMK:ssa, jossa häntä opettaa Joonas Pohjonen.

Raisa kiinnostui lied-musiikista Oulun konservatorion lied-seminaarin myötä, ja on sittemmin saanut ohjausta pääosin Heikki Pelliseltä. Liedistä innostuneena hän osallistui Helsinki Lied 2024 -kilpailun B-sarjaan baritoni Sampsa Lahden kanssa, ja he sijoittuivat sarjassaan toisiksi. Liedissä Raisaa inspiroi tekstin ja musiikin yhdessä luomat kontrastit. Musiikin lisäksi häntä kiehtovat muutkin taiteen muodot, kuten kuvataide sekä runous.

Jose Casallas, kitaristi

Jose Casallas aloitti kitaransoiton opiskelun Kolumbian kansallisessa yliopistossa kuubalaisen opettajan, Sonia Diazin, kurssilla. Vuonna 2005 hän siirtyi opiskelemaan Alberto Poncen oppilaaksi École Normale de Parisiin, jossa hän suoritti kitaransoiton tutkinnon. Jose opiskeli myös Tanja Chagnot’n oppilaana L’hay les roses -musiikkikonservatoriossa, jossa hän suoritti kolmevaiheisen tutkinnon.
Jose valmistui keväällä 2016 musiikkipedagogiksi Helsingin Metropolian aikuiskoulutuksesta Petri Kumelan oppilaana. Maisteridiplomin Casallas teki Kungliga Musikhögskolanissa Tukholmassa Berlind Carlsonin johdolla.
Tällä hetkellä Jose toimii kitaraopettaja Musiikkiopistossa Avoniassa.

Anna Ginström, sopraano

Anna Ginström on valmistuu kirkkomusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja laulupedagogiksi Metropolia AMK:sta keväällä 2025. Hän on monipuolinen sopraano, joka on esiintynyt solistina useissa kirkkomusiikkiteoksissa ja oopperoissa sekä ottanut osaa useisiin kilpailuihin. Ginström on työskennellyt liedin parissa yhdessä pianisti Dávid Szilasin kanssa syksystä 2023 ja duo sai 1. palkinnon syksyllä 2024 järjestetyssä Helsinki Lied -kilpailussa. Lisäksi duo osallistui keväällä 2025 kansainväliseen Sibelius Singing -kilpailuun. Ginström on ollut myös mukana perustamassa Bach Collegium Helsinkiä. Kesän 2025 Anna viettää oopperan parissa Savonlinnan oopperajuhlakuoron riveissä.

Kuva: Laura Ginström

Sofia Hiltunen, sopraano

Sofia Hiltunen valmistui Metropolia AMK:sta Sirkku Wahlroos-Kaitilan luokalta vuonna 2025. Lukuvuoden 23–24 Hiltunen opiskeli Itävallassa Musik und darstellende Kunst Wienissä Judith Kopeckyn johdolla. Wienissä hän debytoi henkilö A:n roolissa, teoksessa Opera illusion (Martina Claussen). Hiltunen osallistui vuoden -24 Helsinki-Lied kilpailuihin pianisti Maiju Koskelan kanssa. Duo on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2021 lähtien ja he ovat konsertoineet eri puolella Suomea. Hiltunen on myös laulanut mm. Bachin kantaattien sopraanosolistina Eurajoki Bel canto -festivaaleilla.

Ossi Hiltunen, kuoronjohtaja

Ossi Hiltunen on suomalainen säveltäjä, kuoronjohtaja ja kuorolaulaja.

Hän opiskelee tällä hetkellä sävellystä Riikka Talvitien johdolla ja on suorittanut kuoronjohdon B-tutkinnon keväällä 2025 Jani Sivénin oppilaana. Hiltunen on opiskellut myös klassista laulua Rabbe Österholmin johdolla.

Useat eri kokoonpanot ovat esittäneet Hiltusen musiikkia Suomessa.

2018 Hiltunen sai tunnutus apurahan Pro Musica säätiöltä ja hän voittanut kaksi sävellyskilpailua; Vuonna 2017 Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun ja vuonna 2022 Akademiska Sångföreningenin järjestämän sävellyskilpailun.

Tällä hetkellä hän työskentelee taiteellisena johtajana Kullervo-kuorossa ja on toiminut virailevana kuoronjohtajana mm. Ylioppilaskunnan Laulajissa ja WeneWiolissa. Kuorolaulajana Hiltunen työskentelee tällä hetkellä EMO Ensemblessä ja Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä sekä kuuluu Bach Collegium Helsingin perustajäseniin.

Kuva Tuomas Tenkanen

Sanna Iljin, sopraano

Sanna Iljin kuuluu Suomen eturivin nuoriin laulajiin. Hän on laulanut useiden orkesterien solistina mm. Sakari Oramon, Hannu Linnun, Mikko Franckin, Jorma Panulan ja Ville Matvejeffin johdolla. Iljin on esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa useissa rooleissa. Kesällä 2022 Iljin lauloi myös pääroolin Ilmajoen Musiikkijuhlilla Linkolan Hiljaiset perivät maan-oopperassa.

Lauluopintojensa lisäksi Iljin valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta joulukuussa 2021 konserttipianistiksi erinomaisin arvosanoin ja on esiintynyt pianistina ympäri maailmaa. Iljin on palkittu useissa laulukilpailuissa ja hänen uraansa ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto ja Paulon Säätiö. Iljin valittiin Oopperan ja Baletin tukisäätiön vuoden 2021 stipendiaatiksi.

Jarkko Juntunen, sommelier

Pitkän uran viinikaupan parissa eri sen muodoissa tehnyt Jarkko lämpenee aivan erityisesti viinin ja ruoan merkityksille kulttuurin näkövinkkelistä. Häntä kiehtoo, miksi syömme ja juomme niin kuin teemme. Entiselle hovimestarille ateria on kaikkien aistien taideakti, jossa lopulta kaikki vaikuttaa kaikkeen Myös - ja erityisesti - yleisö, ihan niin kuin konsertissakin.

Henri Jussila, basso

Bassobaritoni Henri Jussila opiskelee laulua Sibelius-Akatemiassa Mari-Anni Hilanderin johdolla täydentäen samalla opintojaan Jaakko Ryhäsen oppilaana. Hän on osallistunut myös mm. Mika Kareksen, Jorma Hynnisen sekä Soile Isokosken mestarikursseille.

Henri on laulanut useissa projekteissa niin kuorolaisena kuin solistinakin. Näistä mainittakoon mm. J. Kokkosen Viimeiset kiusausten 3. miehen rooli, J. S. Bachin Johannes-passion Pilatuksen rooli sekä bassosolistin osuudet W. A. Mozartin Requiemissa. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa Henri on laulanut jo useamman kesän ajan.

Laura Juvonen, sopraano

Laura Juvonen on Helsingistä kotoisin oleva sopraano, joka on esiintynyt muun muassa Puccinin Turandotissa ja Wagnerin Valkyriassa sekä kilpaillut useissa eri kilpailuissa. Hänet on valittu vuoden 2023 Bayreuth-stipendiaatiksi sekä Paavo ja Päivi Lipposen säätiönvuoden 2020 solistiksi. Juvonen tunnetaan energisestä lavapersoonastaan ja hän on esiintynyt useissa konserteissa sekä festivaaleilla. Juvonen on opiskellut laulajaksi, laulupedagogiksi sekä musiikkipedagogiksi (YAMK) Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja nykyisin hän kuuluu myös Metropolian opettajakuntaan.

Tuomas Kangas, pianisti

Tuomas Kangas on helsinkiläinen liediin ja kamarimusiikkiin erikoistunut pianisti. Hän valmistui Brysselin kuninkaallisesta konservatoriosta Belgiasta Piet Kuijkenin luokalta keväällä 2024. Syksyllä 2024 hän osallistui Helsinki Lied -kilpailuun Mea Tikkasen kanssa. Tuomas esiintyy aktiivisesti sekä laulajien että kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa ja mm. liittyi PAUHA -trioon syksyllä 2024. Hän myös toimii tuntiopettajana Karkkilan musiikkikoulussa ja työväenopistossa.

Marja Kari, mezzosopraano

Mezzosopraano Marja Kari on esittänyt ohjelmistoa monipuolisesti renessanssista Wagneriin ja nykymusiikkiin. Suomen lisäksi hän on esiintynyt konserteissa ja produktioissa mm Italiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Marja on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi (YAMK). Liedopintonsa Marja aloitti pianistina Helsingin konservatoriossa, ja löysi lopulta laulusta omimman instrumenttinsa. Liedissä häntä innostavat erityisesti musiikillinen vuorovaikutus ja tarinankerronta.

Kuva: Riku Pelo

Maiju Koskela, pianisti

Alunperin kouvolalainen Maiju Koskela opiskelee pianonsoittoa Joonas Pohjosen johdolla Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Aiemmat piano-opintonsa hän on suorittanut Pohjois-kymen Musiikkiopistossa vuosina 2009-2021 opettajinaan Minna Salonen ja Johanna Hasu. Koskelan opettajana on toiminut myös Niklas Pokki. Kevään 2024 Koskela viettää erasmus-vaihdossa Italiassa, Barin konservatoriossa. Osaamistaan Koskela on lisännyt mm. Teppo Koiviston, Janne Mertasen, Anna Kuvajan, Antti Hotin ja Evgeny Chugunovin (Kanada) Mestarikursseilla. Koskela esiintyi Kymi Sinfonietan Nuorten Solistien konserteissa vuonna 2019. Koskelalle yhteismusisointi ja kamarimusiikki ovat lähellä sydäntä.

Kuva: Tuomas Tenkanen

Anni Koskinen, sopraano

Anni Koskinen opiskelee Metropoliassa Juha Karvosen johdolla. Anni on valmistunut Tampereen konservatoriosta Tarja Mäki-Latvalan luokalta. Opintojensa ohella hän on laulanut Tampereen oopperan kuoron riveissä, ja hänen rooleihinsa kuuluvat Kukkaistyttö (Figaron häät, Metropolia) ja Suor Osmina (Suor Angelica, Tamk Musiikki), sekä Erster Edelknabe konsertissa (Tannhäuser, Eurajoki BelCanto). Anni osallistui parinsa Edit Raution kanssa 2024 Helsinki Lied -kilpailuun. Vapaa-ajallaan Anni harrastaa valokuvausta.

Lasten ja nuorten lied

Vantaan musiikkiopiston Lasten ja nuorten lied -oppilaat esittävät L.I.E.D. -sävellyskilpailussa 2024 palkittuja upouusia liedejä. Nuoret taiteilijat ovat opiskelleet liediä jo useita vuosia - osa yli puolet elämästään. Monet heistä toimivat luontevasti sekä laulajina että pianisteina.

Lasten ja nuorten lied -opetus on asettunut luontevaksi osaksi maamme musiikkikasvatusta ja sitä tarjotaan jo yli 15 musiikkioppilaitoksessa eri puolilla Suomea. Lasten ja nuorten liedin kehittäjät Marjukka Eskelinen ja Saara-Maija Strandman julkaisevat yhteistyössä musiikkikustantaja Fennica Gehrmanin kanssa Lasten lied! -kirjasarjaa, jonka 4. osa Runometsässä ilmestyy lähiaikoina.

Kirsi Leutonen, mezzosopraano

Mezzosopraano ja pesunkestävä lied-intoilija on toiminut Arabia kaikuu -liedkollektiivin taiteilijakunnassa sen syntymästä asti, ja sukeltaa liedin hienovireisiin pienoismaailmoihin aina innoissaan. Kirsi on tuplasti Musiikkipedagogi AMK, joka puuhaa musiikin parissa monenlaista: opettaa lapsia ja aikuisia, keksii uutta ja toteuttaa taiteellisia ideoitaan erilaisissa kokoonpanoissa. Juuri nyt kiehtovinta ovat ihmisäänen monet mahdollisuudet, pienet kokoonpanot ja monitaiteiset konsertit. Kirsin polkua musiikin parissa voit seurata Instagramissa tilillä @mustikkasointu.

Peppi Lindeman, pianisti

Helsinkiläinen Peppi Lindeman on opiskellut pianonsoittoa Joonas Pohjosen johdolla Metropolia Ammattikorkeakoulussa vuodesta 2021 alkaen. Ennen ammatillisia opintojaan hänellä on ollut useita opettajia, joista viimeisimpänä Hanna-Mari Zinovjev Meri-Helsingin musiikkiopistossa. Esiintymiskokemusta hänelle on kertynyt Metropolian ja aikaisempien opintojensa konserttien lisäksi mm. bänditoiminnasta ja lukionsa kuorosta. Pianonsoiton ohella Pepin tämänhetkisiin musiikillisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat vahvasti myös laulaminen sekä sovittaminen ja hänen tavoitteenaan on kehittää itseään monipuoliseksi taiteilijaksi. Musikaalit ovat myös lähellä Pepin sydäntä.

Jussi Littunen, pianisti

Jussi Littusen muusikkoudelle leimallisinta on yhteismusisointi. Ammattiopintojen alussa syttynyt palo liediä kohtaan vei hänet pian laulajien pariin, sillä tekstien kautta musiikki avautui uudella, kiehtovalla tavalla. Littunen työskentelee aktiivisena freelance-muusikkona esiintyvän taiteilijan, säestäjän ja harjoituspianistin tehtävissä, ja on saanut kansainvälistäkin tunnustusta lied-työskentelyllään. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta Ilmo Rannan johdolla pääaineenaan piano.

Kuva: Tuomas Tenkanen

Petteri Loukio, tenori

Petteri Loukio on kokenut lyyrinen tenori. Hän valmistui muusikoksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta keväällä 2018, Musiikin koulutusohjelmasta, Esittävä säveltaiteen linjalta ja täydensi opintojaan instrumenttipedagogiikan parissa, josta valmistui keväällä 2021.

Loukio on viime vuosien aikana esiintynyt muun muassa osana Flaamin Oopperakuoroa Belgiadn Antwerpessä, Suomen Kansallisoopperan kuoroa sekä esiintynyt Luciano Pavarottin kotiteatterissa, Teatro Comunale di Modenassa, Italian Modenassa sekä Gdanskin Opera Balticissa. Vuonna 2024 hän oli julkaisemassa levyä, jolla esittää pianistinsa Eeva Tapasen kanssa Christian Holmqvistin lauluja.

Armaan Madar, pianisti

Armaan Madar on laulumusiikkiin erikoistunut pianisti ja Arabia kaikuu -liedkollektiivin taiteellinen johtaja. Armaan tekee läheistä yhteistyötä monien laulajien kanssa freelancerina ja Metropolian tuntiopettajana. 13-vuotinen yhteistyö sopraano Maria Turusen kanssa on johtanut mm. Helsinki Lied -kilpailun voittoon vuonna 2021. Armaan on suorittanut opintonsa Helsingin Konservatoriossa, Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Kuva: Sami Hult

Marianna Metsälampi, ohjaaja

Marianna Metsälampi on oopperaohjaaja ja ohjaajan assistentti, joka on valmistunut oopperaohjauksen maisteriksi Royal Welsh College of Music and Dramasta. Marianna työskentelee mielellään nuorten laulajien kanssa ja on ohjannut mm. kantaesityksen lyhytoopperasta Quiet Child, Waltonin The Bear ja useita kohtauskokonaisuuksia.
Marianna on kokenut ohjaajan assistentti ja hän on työskennellyt muun muassa Bregenzer Festspielessä, Sibelius Akatemiasssa ja Welsh National Operassa.

Veera Muhli, pianisti

Veera Muhli on soittanut pianoa ja esiintynyt lähes koko elämänsä. Hän on tehnyt ammattiopintoja Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Opettajina ja inspiraationa Veeralle ovat toimineet Antti Hotti, Joonas Pohjonen, Heikki Pellinen sekä lukuisat muut muusikot ja opettajat oppilaitoksissa ja mestarikursseilla sekä työelämässä. Muhli toimii pääasiallisesti laulajien kanssa liedpianistina ja korrepetiittorina sekä erilaisissa yhtyeissä. Arabia kaikuu -festivaalilla hän esiintyy lukuisten eri laulajien kanssa.

Kuva: Matias Reenpää

Riikka Mäkelä, mezzosopraano

Mezzosopraano Riikka Mäkelä opiskelee laulutaidetta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on jo valmistunut musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta opettajaan Jenni Lättilä, ja syksyllä 2025 aloittaa maisteriopinnot oopperaluokalla Sibelius-Akatemiassa. Opetusta hän on saanut mm. Jenni Lättilältä, Ulla Raiskiolta, Keval Shahlta sekä Johanna Rusanen-Kartanolta. Jennin sydäntä lähellä on erityisesti romantiikan ajan musiikki ja ooppera, mutta hän taitaa tyylilajit aina tangosta kevyeen musiikkiin.

Riikka Mäkinen, mezzosopraano

Mezzosopraano Riikka Mäkinen on monipuolinen muusikko. Hän opiskelee kolmatta vuotta Metropolia Ammattikorkeakoulussa klassista laulua ja laulupedagogiikkaa. Sen lisäksi hän tekee maisteriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Ensi syksynä Riikka on lähdössä vaihtoon Tallinnaan Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaan.
Liedissä Riikkaa kiehtoo laulun ja pianon tiivis vuorovaikutus, joka voi olla sähäkkää, intohimoista tai vaikka unenomaista. Esiintyessä Riikan mielestä hienointa ja palkitsevinta on luoda yhteys yleisöön.

Tia Nikkilä, sopraano

Sopraano Tia Nikkilä opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa Juha Karvosen johdolla. Hän on aloittanut lauluopintonsa vasta aikuisiällä vuonna 2021. Muita Nikkilän opettajia ovat olleet muun muassa Susanna Tenkanen-Lindeman, Tuula Hällström sekä Reetta Haavisto. Opinnot ovat lähteneet Lahden konservatoriolta ja sieltä Tampereen ammattikorkeakoulun kautta Helsinkiin. Nikkilä on esiintynyt konserttisolistina ja tehnyt monipuolisesti oopperaa niin solistina kuin kuorolaisena.

Joonatan Pylkkönen, tenori

Joonatan Pylkkönen on Helsingin Konservatoriolta Tehi Sulonen-Georgin lauluopista valmistunut muusikko.
Lied-musiikin parissa Joonatan on työskennellyt Vinha Rechardtin kanssa syksystä 2023. Syksyllä 2024 Vinha ja Joonatan voittivat Helsinki Liedin alle 25-vuotiaiden sarjan. Liedin lisäksi Pylkkönen on esiintynyt muun muassa W. A. Mozartin oopperoissa ja kesällä laulaa Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Joonatan osallistuu kesällä Timo Mustakallio -laulukilpailuun.

Saara Pääkkönen, mezzosopraano

Saara Pääkkönen viimeistelee laulunopettajaopintojaan Metropoliassa. Kielten ja kirjallisuuden alalla uraa luoneelle Saaralle laulaminen on tapa lähestyä runoutta. Häntä viehättää sanan ja sävelen yhteisvoima: lied johdattaa hetkessä mitä moninaisimpiin mielenmaisemiin. Saara on laulanut lukuisissa kirkko- ja näyttämömusiikkiproduktioissa. Rooleista mainittakoon Vagaus (Vivaldi, Juditha triumphans), Lucy Lockit (Gay, Kerjäläisooppera), Liisa Ahkera (Pohjonen, Tiimi) ja Marcellina (Mozart, Le nozze di Figaro).

Ulla Raiskio, mezzosopraano

Ulla Raiskio on laulajauransa aikana laulanut niin oopperaa, operettia kuin musikaaliakin. Hän on myös Suomen Lied-akatemian perustajajäsen ja monivuotinen puheenjohtaja. Hän on kiinnostunut uudesta suomalaisesta musiikista. Ilari Laakson laulusarja Sarastaa Arto Mellerin runoihin syntyikin hänen ja pianisti Jyrki Lähteenmäen tilauksena.
Ulla Raiskio on kehittänyt liedkonserttien puolinäyttämöllistä formaattia mm. pianisti Heikki Pellisen kanssa.
Hän toimii nykyään laulutaiteen lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Maija Rautasuo, koloratuurisopraano

Maija Rautasuo opiskelee Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Musiikin Maisteriksi Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Rautasuo on valmistunut vuonna -22 laulupedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta.
Rautasuon viimeisimpiä rooleja ovat Offenbachin Eurydike (Orfeus manalassa) sekä Argenton Lady With a Hand Mirror (Postcard from Morocco) ja häntä on kuultu myös useiden orkesteriteosten solistina.
Kilpailukokemusta Rautasuo on kerryttänyt vuonna 2025 Lappeenrannan laulukilpailussa sekä vuonna 2021 Timo Mustakallio -kilpailussa ja Helsinki Lied -kilpailussa pianisti Pinja Ukkolan kanssa. Rautasuo ja Ukkola ovat työskennelleet ja konsertoineet yhdessä lied-duona vuodesta 2020 alkaen.

Kuva: Sam Weckman

Edit Rautio, pianisti

Edit Rautio on oululaissyntyinen pianisti, joka valmistui muusikoksi Oulun konservatoriosta vuonna 2022. Hän opiskelee nykyään musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulussa. Rautio soitti Oulu sinfonian solistina vuoden 2022 valtakunnallisessa Leevi Madetoja -pianokilpailun finaalissa ja hänelle myönnettiin parhaan pohjoissuomalaisen pianistin palkinto Hän on osallistunut useille mestarikursseille ja nauttii kamarimusisoinnista sekä laulamisesta, erityisesti lied-musiikista.

Vinha Rechardt, pianisti

Vinha Rechardt opiskelee pianonsoittoa Liisa Malmivaaran johdolla Helsingin konservatoriossa. Hän on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja lied-pianistina Suomessa ja ulkomailla, mm. Tallinnassa, Valenciassa ja Bresciassa. Vuonna 2024 hän voitti Helsinki-Lied-kilpailun B-sarjan tenori Joonatan Pylkkösen kanssa.

Leila Saari, sopraano

Leila Saari on kainuulaislähtöinen sopraano, joka viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemian oopperalaulun maisteriohjelmassa Ulla Raiskion johdolla. Syksyllä 2025 hän debytoi Orasian roolissa G.P. Telemannin oopperassa Orpheus. Hänen muita roolejaan ovat mm. La Contessa (W.A. Mozart, Figaron häät) ja Frau Fluth (O. Nicolai, Die Lustigen Weiber von Windsor). Lisäksi Saari on laulanut liediä sekä keskeisiä kirkkomusiikkiteoksia. Saari on vuoden 2022 Lappenrannan laulukilpailujen semifinalisti.

Kuva: Juulia Valtanen

Tiia Maria Saari, sopraano

Tiia Maria Saari on helsinkiläinen sopraano, joka valmistui muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta 2009 pääinstrumenttinaan piano ja musiikin maisteriksi 2016 Sibelius-Akatemiasta Helsingistä pääaineenaan kirkkomusiikki. Saari on tuttu erityisesti pääkaupunkiseudun kirkkokonserttien kuulijakunnalle, mutta on tehnyt myös muutaman ooppera- ja operettiroolin. Esitettyyn konserttiohjelmistoon kuuluu paljon suurten kirkkomusiikkiteosten sopraanosooloja, vanhaa musiikkia, useiden eri säveltäjien kantaesityksiä sekä liediä.

Tiina Salminen, sopraano & pianisti

Sopraano ja pianisti Tiina Salminen on Metropolialta valmistunut laulupedagogi ja lisäksi luokanopettaja (KM). Tiina nauttii sekä näyttämötyöstä että flyygelin mutkassa laulamisesta. Hänen roolejaan ovat mm. Barbarina (Figaron häät), Hänsel (Hänsel und Gretel) ja Anna-Dora Hakotie-Dahlström (Tiimi). Liedissä Tiinalle tärkeintä on laulajan ja pianistin yhteinen tarinankerronta. Pianistin roolista Tiina innostuu erityisesti saadessaan soittaa kappaleita, joita ei itse laulaisi. Tiina on löytänyt sisäisen sihteerinsä Arabia kaikuu -liedkollektiivin hallituksessa.

Kuva: Niko Salminen

Tuomas Salokangas, pianisti

Pianisti Tuomas Salokangas on monipuolinen muusikko, joka työskentelee erityisesti oopperan, liedin ja nykymusiikin parissa. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 opettajinaan Risto Kyrö ja Risto-Matti Marin ja suorittaa tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa korrepetition maisteriopintoja. Lisäksi Tuomas opiskelee sävellystä, soittaa silloin tällöin jazzsaksofonia ja on mukana järjestämässä mm. Tampereen pianokilpailua ja erilaisia festivaaleja.

Kuva: Ville Hautakangas

Dávid Szilasi, pianisti

Piano- ja fortepianotaiteilija Dávid Szilasi (1997) valmistui maisteriksi vuonna 2021 Liszt Ferenc -Musiikkiakatemiasta. siellä häntä opettivat András Kemenes, Jenő Jandó ja Rita Wagner.
Tällä hetkellä hän opiskelee fortepianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä Tuija Hakkilan ohjauksessa.
Dávid debytoi Suomessa syksyllä 2022 soittaen Beethovenin pianokonserton (c-molli) Sakari Oramon Kapubändi-orkesterin kanssa. Dávid on palkittu Kansainvälisessä Wiener Klassiker -kilpailussa 1. palkinnolla sekä Helsinki Lied -kilpailussa 1. palkinnolla sopraano Anna Ginströmin liedparina.

Jenni Taivassalo, sopraano

Jenni Taivassalo on kokkolalaislähtöinen sopraano dramaattisella ja tunnerikkaalla sävyllä. Hän opiskelee Metropolian ammattikorkeakoulussa opettajanaan Reetta Haavisto. Ennen tätä hän valmistui muusikoksi Keski-Pohjanmaan Konservatoriolta vuonna 2021. Jenni rakastaa erityisesti näyttämötyöskentelyä ja syttyy taiteesta lavalla ollessaan. Hän nauttii intensiivisesti ooppera musiikista kuin liedienkin työstämisestä. Erityisesti romantiikan ajan musiikki on lähellä Jennin sydäntä. Ohjausta liediin hän on saanut Heikki Pelliseltä, sekä konservatorio opintojensa aikana Juho Alakärpältä.

Julia Tamminen, urkuri

Valko-Venäjällä syntynyt MuM Julia Tamminen työskentelee aktiivisesti konsertoivana urkurina, cembalistina ja pianistina. Hän on esiintynyt monipuolisesti Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa sekä solistina että kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa. Lisäksi hän toimii cembalo-, urku- ja pianopedagogina Turun konservatoriossa ja Espoon musiikkiopistossa. Tamminen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja sittemmin täydentänyt urku- ja cembalo-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa.
Tamminen on voittanut palkintoja lukuisissa kansainvälisissä urkukilpailuissa. Erityisesti vanha musiikki, kamarimusiikki sekä monipuolinen yhteistyö laulajien kanssa ovat lähellä hänen sydäntään. Hän toimii Martin urkupäivät -festivaalin taiteellisena johtajana ja vuodesta 2024 lähtien Organum -seuran hallituksen jäsenenä.

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Eeva Tapanen, pianisti

Pianisti Eeva Tapanen on valmistunut musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta. Hänellä on myös musiikkipedagogin tutkinto Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja muusikon ammattitutkinto Kuopion konservatoriosta. Pääaineopinnoissa häntä ovat ohjanneet Stefan Bojsten, Naoko Ichihashi, Seppo Salovius ja Jaakko Untamala. Eeva on kokenut lied- ja kamarimuusikko. Hänet on palkittu Kuopion pianokilpailussa jaetulla 1. sijalla ja hän on esiintynyt orkestereiden solistina. Nykyään Eeva opettaa pianonsoittoa Tampereen konservatoriossa.

Kuva: Harri Suomalainen

Mea Tikkanen, sopraano

Mea opiskelee laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Reetta Haaviston johdolla. Hän on valmistunut muusikoksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2022. Mean viimeisimpiin oopperarooleihin kuuluvat Kukkaistyttö (Figaron häät, Metropolia) ja Erster Edelknabe (Tannhäuser, Eurajoki BelCanto).
Mean intohimoihin kuuluu liedmusiikki. Hän on ollut mukana Arabia kaikuu -liedkollektiivin toiminnassa muutaman vuoden ja on yhdistyksen tuore puheenjohtaja. Hän osallistui syksyllä 2024 Helsinki Lied -kilpailuun yhdessä pianisti Tuomas Kankaan kanssa.

Kuva: Paavo Kekkonen

Sakari Topi, baritoni

Sakari Topi on helsinkiläinen baritoni, jonka ura kattaa niin oopperan kuin elokuvan. Hänet muistetaan erityisesti Simon roolistaan elokuvassa Mummola, joka palkittiin Jussi-gaalassa kolmessa sarjassa vuonna 2024. Sakari on myös kokenut oopperalaulaja, joka on esittänyt Mozartin Figaron ja Nicolain Herr Fluthin roolit. Lied-musiikki on hänen sydäntään lähellä, ja lukuisten teatteriohjausten jälkeen hän on tekemässä oopperan ohjausdebyyttinsä 2025.

Kuva: Riikka Hänninen

Maria Turunen, sopraano

Sopraano Maria Turunen on toiminut Suomen kansallisoopperassa monissa solistitehtävissä, viimeisimpänä Maijan roolissa Madetojan Pohjalaisissa. Hän voitti Armaan Madarin kanssa Helsinki Lied 2021 -kilpailun ja tuli toiseksi Merikanto-kilpailussa vuonna 2022. Maria on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja Tukholman oopperakorkeakoulusta, valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta sekä laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan opista.

Kuva: Veeti Parviainen

Pinja Ukkola, pianisti

Pianisti Pinja Ukkola valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2024, opettajinaan Kirill Kozlovski ja Anna Kuvaja. Hän opiskeli myös Lausannessa Jean-François Antoniolin johdolla. Oululaislähtöinen Ukkola toimii freelancerina ja pianonsoitonopettajana pääkaupunkiseudulla ja hänen taiteellista työtään ovat tukeneet mm. Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö sekä Kulmakoulusäätiö.

Kuva: Hanna Hasu

Joona Uusitalo, pianisti

Pianisti Joona Uusitalo opiskelee Sibelius-Akatemiassa Erik T. Tawaststjernan sekä Antti Siiralan oppilaana. Hän on saavuttanut menestystä mm. Nordic International Piano Competition -kilpailussa 2021 (3. sija), sekä Helmi Vesa - pianokilpailussa 2023, jossa hän sai pääpalkinnon. Joona esiintyy lisäksi ahkerasti lied- ja kamarimusiikkipianistina sekä välillä myös jazz-pianistina. Pianonsoiton lisäksi Joona opiskelee myös sävellystä.
Liedissä Joonaa kiehtoo erityisesti runouden ja musiikin yhteen sulautuminen ja valtava erilaisten tunteiden ja tunnelmien kirjo. Joonaa inspiroi yhdessä musisointi ja yhtenäisen taiteellisen kokonaisuuden luomisprosessi.

Salla Valkeapää, altto

Salla Valkeapää on tuusulalainen alttolaulajatar ja laulupedagogi. Hän opiskelee parhaillaan musiikkipedagogin YAMK-tutkintoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa aiheenaan matalat naisäänityypit sekä työskentelee laulunopettajana ja koulunjohtajana omassa laulukoulussaan Ääniateljeessa.

Sallan laulunopettajina ovat toimineet m Seppo Ruohonen, Matti Pelo, Marika Kivinen, Francesca Micarelli ja Ulla Raiskio. Salla työskentelee freelancer-laulajana kamarimusiikin parissa esiintyen säännöllisesti eri kokoonpanoissa. Sallan merkittävimpiin oopperarooleihin kuuluvat 3. Nainen (W. A. Mozart: Taikahuilu), La zia principessa (G. Puccini: Suor Angelica) ja Äidin ääni (J. Offenbach: Hoffmannin kertomukset).

Veikko Vallinoja, baritoni

Veikko Vallinoja on helsinkiläinen baritoni, jonka laaja-alainen kiinnostus laulumusiikkiin yltää renessanssista nykymusiikkiin. Häntä on kutsuttu tekstilähtöiseksi laulajaksi, joka käyttää miellyttävän väristä ääntään tarinankerronnan välineenä, joka taipuu monenlaisiin sävyihin. Vallinoja opiskelee Sibelius-Akatemiassa ja hän on profiloitunut erityisesti lied-laulajana. Pitkä yhteistyö pianisti Jussi Littusen kanssa on poikinut duolle kansainvälistäkin kilpailumenestystä ja tunnustuksia. Vallinoja on myös kysytty solisti kuorojen konserteissa ja hänen repertuaariinsa kuuluu useita keskeisiä kirkkomusiikkiteoksia. Hän on myös tehnyt useita oopperarooleja. Lappeenrannan laulukilpailussa 2023 Veikko sai toisen palkinnon sijoittuen miesten sarjan parhaaksi.

Kuva: Tuomas Tenkanen

Aada Wirberg, urkuri

Aada Wirberg on piikkiöläislähtöinen kirkkomuusikko ja urkuri. Hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon toukokuussa 2025 ja viimeistelee parhaillaan opintojaan Sibelius-Akatemiassa sekä Savonia-ammattikorkeakoulussa. Wirberg esiintyy niin solistina kuin säestäjänä ja toimii aktiivisesti musiikkikentän eri yhdistyksissä, kuten Musiikkitalon Urut Ry:n hallituksessa, Paraisten Urkupäivillä sekä Suomen Kanttori-urkuriliiton hallituksessa opiskelijajäsenenä. Hänen opintojaan ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Suomen Kanttori-urkuriliitto.

Aleksei Zaitsev, pianisti

Aleksei Zaitsev on palkittu suomalainen pianisti, joka on opiskellut mm. Sibelius-Akatemiassa ja Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa. Hän on menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa ja esiintynyt laajasti niin orkestereiden solistina kuin resitaalein mm. Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Hänen debyyttialbuminsa From the Street julkaistiin vuonna 2025. Zaitsev tunnetaan orkestraalisesta soinnistaan, älykkäästä muusikkoudestaan ja aktiivisuudestaan nykymusiikin parissa.

Kuva: Simo Tolvanen

bottom of page